
Zelena Eksplozija v Kruhku
Predstavljamo vam recept, ki bo navdušil vaše brbončice in postal nepogrešljiv del vaših obrokov. Solatko lahko uporabljate kot dodatek k drugim jedem ali jo preprosto dodate v popečen kruhek za popoln in osvežilen obrok.
Njena vsestranskost je izjemna - zlahka jo prilagodite glede na svoje želje! Lahko jo obložite z drugimi solatkami, paradižniki, kalčki ali mikrozelenjem, in tako ustvarite kombinacijo okusov, ki bo za vas idealna, hkrati pa povečate njeno hranilno vrednost. Njen nežen okus se odlično ujema z različnimi jedmi.
Če želite danes že preizkusiti to čudovito solatko, spodaj najdete seznam osnovnih sestavin za Zeleno Eksplozijo.
SESTAVINE:
- 2 jajci
- 2 žlici majoneze
- 1/2 stebel drobno nasekljane zelene
- 1/4 šopka drobno nasekljanih mladih čebulic (beli in zeleni del)
- 2 žlici nasekljanega svežega kopra
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 2 žlici nasekljane bazilike
- 1/2 čajne žličke gorčice
- 1 žlička limoninega soka
- 1/4 avokada (polovico narežite na kocke, polovico na rezine)
- 1/2 skodelice mikrozelenja ali kalčkov po izbiri
- Sol in poper
- 2 rezini kruha
- Nekaj rezin paradižnik in redkvice
POSTOPEK:
Korak 1: Pripravite trdo kuhana jajca, če jih še niste. Jajca položite v enakomeren sloj na dno lonca in jih prekrijte z mrzlo vodo za približno centimeter. Zavrite na srednje visokem ognju.
Korak 2: Ko zavre, ugasnite ogenj, pokrijte lonec in pustite stati 8 do 10 minut. Odcedite vodo in ohladite jajca v ledeni vodi. Ko se ohladijo dovolj, da jih lahko ročno držite, olupite jih in jih drobno sesekljajte.
Korak 3: V srednje veliki skledi zmešajte majonezo (2 žlici), drobno sesekljano zeleno (1/2 stebel), drobno sesekljane mlade čebulice (1/4 šopka), drobno nasekljan koper (2 žlici), kaparje (1/2 žlice), limonino lupinico (zest) (1/32), in dijonsko gorčico (1/2 čajne žličke).
Korak 4: Jajca dodajte v mešanico majoneze in nežno premešajte. Dodajte nasekljan avokado (1/4) in še enkrat nežno premešajte. Po okusu solite in poprajte s sveže mletim poprom.
Korak 5: Za prigrizke, na praženem brusketu ali endiviji postavite le nekaj žlic in dodajte nekaj mikrozelenja (1/2 skodelice) ali svežih zelišč.
Korak 6: Za sendviče, če želite, namažite kruh z majonezo in gorčico. Nato nanesite plast rezin paradižnika (po okusu), avokada ali rezin redkvice (po okusu) ali vsega skupaj.
Korak 7: Na vrh položite obilen kupček jajčne solate in nanj še kupček mikrozelenja. Lahko ga postrežete odprtega ali pokritega z drugim kosom kruha (2 rezini). Narežite na polovico po diagonali in postrezite in dober te!
Ta recept je odličen primer, kako lahko uporabite mikrozelenje in kalčke ter jih vključite v okusno, hranljivo in enostavno pripravljeno jed. Zeleno Eksplozijo v Kruhku lahko prilagodite svojemu okusu in jo vključite v svoje obroke kot prigrizek, glavno jed ali dodatek k drugim jedem.
Poleg tega pa je enostavno vzgojiti mikrozelenje in kalčke kar doma. S pravilno pripravo in nego lahko v kratkem času ustvarite lasten vir svežega in hranljivega zelenja kar iz udobja svojega doma.
Začnite raziskovati in eksperimentirati s temi drobnimi, a močno hranljivimi sestavinami ter odkrijte, kako lahko preprosto in zabavno vključite mikrozelenje in kalčke v svojo prehrano. Naj bo to vaša nova pot k svežim in zdravim obrokom!
Več o kalčkih in mikrozelenju najdeš tu -> VSTOPI
* Recept je prilagojen za 1 osebo.